TIBETANSKE VAJE

Predstavljamo vam tibetanske vaje, znane tudi kot vaje za pomlajevanje ali vrelec mladosti. Obred je sestavljena iz 5 preprostih energetskih vaj, ki nam vračajo življenjsko energijo, povečajo moč, vzdržljivost in vitalnost telesa. Gre za celostno vadbo, ki pripomore k izboljšanju našega zdravja. Ko se naučimo pravilno izvajati vaje, jih lahko izvajamo tudi sami doma, da postanejo del naše jutranje rutine in kmalu se bodo pokazali prvi rezultati.

tibetanske_vaje

Tibetanski obredi

Obred je sestavljen iz 5 vaj, ki so sila preproste, a izredno učinkovite. Krepijo celo telo in pospešujejo pretok energije skozi energetske centre – čakre v našem telesu. Vaje izvirajo iz lamaističnega samostana v Tibetu, kjer jih že več stoletij izvajajo menihi. Ti so poskočni, mladostnega videza, dejansko med njimi ni »starcev«. Te vaje jim namreč skupaj z zdravo prehrano pomagajo upočasniti procese staranja!

Vaje lahko izvaja vsakdo. Tudi če imate razne gibalne omejitve ali zdravstvene težave, npr. težave s hrbtenico, sklepi, prekomerni stres, pomanjkanje energije…se jih s pomočjo tibetanskih obredov odpravi. Prilagodimo samo število ponovitev posamezne vaje. Tako začnemo vedno s 3 ali 5 ponovitvami in postopoma tedensko napredujemo do končnega števila 21 ponovitev. Celotni obred nam vzame tja do 20 minut.

Vaje je najbolje izvajati zjutraj, takoj ko vstanemo, na tešče, ko je naše telo še na najmanj aktivirano. Delamo brez naprezanja, do cone ugodja in udobja, sproščeno in ritmično. Ob tem smo pozorni tudi na dihanje: dihamo globoko, počasi, enakomerno skozi nos in s celimi pljuči. Dobro je, da smo med vadbo udobno oblečeni, v svetla oblačila, da je pretok energije čim boljši.

Če Vas zanima, kako se posamezne vaje izvajajo in če bi se želeli enostavno naučiti izvajanje obreda pod vodstvom, Vas vabim, da se mi pridružite na Obredu pomlajevanja vsak drugi ponedeljek v mesecu ob 19. uri v našem centru. Nudimo Vam brezplačno parkirišče, s seboj pa prinesite veliko dobre volje in pozitivne energije, telovadno podlogo in stekleničko z vodo.

Ceno delavnice si postavite sami, zbrana sredstva pa bodo namenjena za vzdrževanje našega ljubkega prostora!

P.S. Zaradi prostorske omejitve prijave zbiram na: maja.justin@domanu.si

Pomakni se na vrh