JOGA

Joga je učenje z močnim potencialom vpliva na telo in zavest in vsakdo lahko jogo izkuša na sebi lasten način in si od učenja vzame to, kar si želi in kar trenutno potrebuje.

Torek od 9.00 do 10.30 – joga za dobro jutro

Pozdravimo dan z aktivno vadbo, ki nenasilno prebudi in osveži telo. V vadbo vpeljemo več položajev za moč in vzdržljivost. Na nežen in pozoren način ozavestimo globoke mišice trebušnega centra in medenice, ki skupaj tvorita naše telesno jedro. Tu leži pomembno energijsko in emocionalno središče, kjer hranimo našo vitalno energijo in čustva. Z dihalnimi tehnikami (pranajame) dvignemo nivo energije, na koncu prakse pa si z njimi pomagamo pri sproščanju živčnih napetosti. Jutranja vadba je primerna za vse, ki bi radi ob začetku dneva storili nekaj dobrega zase.

joga za dobro jutro

Torek od 19.00 do 20.30 – hatha joga

Je stil joge, kjer telesne vaje (asane) zadržujemo dlje časa, izvajamo jih ob sočasnem globokem dihanju in ostajamo pozorni in čimbolj povezani z njim. Z zavestnim dihom pozitivno vplivamo na telesno, duševno in energijsko počutje. Asana je psiho-somatska vaja, ki izboljša povezanost telesa in uma in nas usmeri k samemu sebi. S prakso asan in pranajam postopoma izboljšamo vsesplošno počutje in naše zdravje. Spoznamo različna jogijska orodja s katerimi se učinkovito opremimo za soočanje z vsakodnevnim stresom.

hatha joga

Nedelja od 18.00 do 19.30 – sproščanje z jogo / joga za obnovitev telesa

Vadba je fizično manj zahtevna, gre za počasen in umirjen stil, ki globoko sprošča in razbremeni telo ter um. Vadba vsebuje elemente obnovitvene joge in joga nidre (jogijsko spanje), močni tehniki, ki v telesu spodbujata regeneracijo in samozdravljenje. Telo podpremo s pripomočki, in ko smo podprti fizično, se lahko veliko lažje predamo in sprostimo tudi na emocionalnem nivoju. V nedeljskih praksah boste uživali vsi tisti, ki si želite trenutek nežnosti in več pozornosti do sebe.

joga za sproščanje

Cena 5-mesečnega tečaja joge 1x tedensko je 245€ oz. 179€ ob takojšnjem plačilu (prihranek 66€!) ali 49€/mesec. Vadba joge traja 90min.

Tečaje joge vodim mednarodno certificirana izkušena učiteljica joge Leja Katarina Lederer.

Dragocena znanja iz joge, dihanja, funkcionalne anatomije, somatike in gibanja, želim na zanimiv in uporaben način približati čim večjemu številu ljudi. Poudarjam pozornost, zmernost in počitek in v vsaki praksi vadečega spodbujam k raziskovanju lastnih vzorcev gibanja in dihanja. Usmerjam v prosto in svobodno izražanje telesnih in čustvenih stanj in občutkov, ki se skozi držo, gibanje in dihanje kažejo tudi v vsakdanjih situacijah.

Moja spletna stran: https://www.lejakatarina.com/

Prijave za jogo zbiram na leja.lederer@gmail.com

Pomakni se na vrh