polna luna

Moč polne lune

Vsi poznamo nebesni pojav na nebu, ki ima na nas magično moč. Govorim o luni, ki se nam kaže svoj obraz v različnih menah ali fazah. Na nočnem nebu nas fascinira v vsej svoji lepoti, hkrati pa jo tudi čutimo z vso njeno silo. Luna ima svoje cikluse in je del bioritma našega planeta, zato ni čudno, da vpliva tudi na nas, živali in rastline tako fizično kot tudi psihično in energetsko.

Trenutno se nam bliža polna luna, ki je izjemno močna. Na dan polne lune in dneve okoli nje, polna luna deluje z vso svojo močjo, zato so energije zelo intenzivne. Pravijo, da je v tem obdobju učinek lune 3x močnejši kot sicer, zato ni čudno, da toliko govorimo o njej.

Na splošno smo v tem času ljudje še posebej občutljivi, nihamo v razpoloženju, smo bolj čuječi, nagle jeze in burnih čustvenih odzivov.

S polno luno se vse staro zaključuje in začenja novo. Zadevam je treba priti do dna, vse prikrito pa lahko prileze na plano, tako da, hočemo ali nočemo, stvari moramo razrešiti oz. zaključiti. Energija je na višku, kar se vidi tudi v odnosih, na cesti v prometu, ženske imajo močnejšo menstruacijo, lahko pride tudi do prezgodnjih porodov, itd…

Obdobje polne lune je primerno za čiščenje prostorov, stanovanja, delovnega mesta, za razstrupljanje telesa, misli in duha. Je tudi primeren čas za čiščenje kristalov, prižiganje sveč, ustvarjanje in gibanje v naravi.

V tem obdobju delamo na sebi, sprostimo zastalo energijo in čustva, s tem pa poskrbimo za večjo pretočnost v našem telesu. Izkoristimo polno luno za odpuščanje, za soočanje s samim seboj, za premagovanje strahov ter za odpiranje lepoti in ljubezni. Počutili se bomo prerojene, polni energije, močne in zadovoljne.

Vsak mesec imamo ob polni luni torej novo priložnost, da se očistimo vsega, kar se nam naloži ali nas počaka. Zato izkoristimo to obdobje in pustimo, da k nam priteka nova energija, sprejmimo nova spoznanja in bodimo odprti za nove priložnosti.

Pomakni se na vrh