Odstranimo energijske vezi, ki nas izčrpavajo

Energijske ali eterične vezi nastajajo iz energije med dvema energijskima telesoma dveh bitij. Torej, ko se povežemo z neko osebo (živim bitjem, lahko tudi predmetom), še posebej intimno, z njo vzpostavimo posebno vez. Gre za energijske cevi, po katerih se, podobno kot med materjo in otrokom v maternici preko popkovnice, izmenjuje energija.

Naše energijske vezi izhajajo iz naših čaker (energijskih centrov).

Vezi z drugimi nenehno razvijamo. Za vsako interakcijo, misel, čustvo ali občutek v razmerju, se vzpostavi nova vez. Po teh vezeh se prenaša čustvena energija in življenjska sila med dvema človekoma in bolj kot se razvija ali poglablja razmerje, krepkejše postajajo te vezi.

Energijske vezi nam omogočajo, da se z neko osebo počutimo telepatsko povezani, da zaznamo njihove misli, občutke, čustva… Če smo pozorni, lahko te energijske povezave med sabo in drugo osebo, tudi zaznamo. Gre samo za opazovanje občutkov, ko smo v bližini nekoga ali ko na nekoga pomislimo. Kakšna čustva nas prevzamejo, kakšni so naši telesni občutki, itd. Na podlagi tega lahko ocenimo, kako močne vezi smo stkali z drugimi.

Če so zdrave, te vezi ustvarjajo poživljajočo energijo in nas polnijo. Če pa niso zdrave vezi, nas energijsko izčrpavajo oz. nam energija preko njih uhaja.

Takrat je priporočljivo, da se teh vezi znebimo. To storimo lahko z zavestnim odpuščanjem in rezanjem vezi. Tako prekinemo vzorce in omogočimo, da v naše življenje pride nova energija in nove priložnosti.

Rezanje energijskih vezi:

Gre za odstranjevanje duhovnih povezav med dvema osebama. Energijske vezi omogočajo drugi osebi, da dostopa do nas.

Če želimo prekiniti povezavo z osebo, še posebej z osebo, s katero smo si zelo blizu, ni dovolj, da jo ignoriramo, brišemo kontakt iz telefona ali blokiramo na spletu. Še vedno namreč obstajajo energijske povezave, preko katerih lahko delujejo na naša čustva.

Za rezanje sta potrebna dobra koncentracija in globoka meditacija.

Sedimo v tihi sobi in se udobno namestimo, da se lahko popolnoma sprostimo.

Vizualiziramo osebo, s katero želimo prekiniti energijsko vez. Zavedajmo se, da je ta oseba prišla v vaše življenje z razlogom, vendar je opravila svoje poslanstvo in je čas, da se najine poti ločijo. Povežemo se s stvarnikom, svojim božanstvom, nadangelom Mihaelom, elementi ali sam s sabo (odvisno, kakšna je naša praksa meditacije).

Na glas izrečemo: »Jaz (svoje ime) spuščam (ime osebe) iz svojega življenja. Prosim, da se prekine njihov dostop do mene na vseh nivojih v vseh oblikah. Odstranjujem se od (te osebe) fizično, mentalno, spiritualno, čustveno in energijsko. Odpuščam (tej osebi) in sebi vse, kar je bilo slabega in to puščam za sabo v preteklosti. Svobodna sem vseh navezanosti in vezi. Svobodna sem.«

Med meditacijo smo pozorni na vsa občutja v telesu, kot npr. mravljinci, trganje, tiščanje, … Pogosto so ti občutki v področju želodca. Ko občutimo npr. da nas nekaj vleče, zapremo oči in prestavimo zavedanje na tisto področje. Vizualiziramo barvo vezi. Ali je rdeča? Ali je modra? Barve so povezane s čustvi iz tega odnosa oz. razmerja.

Ko najdemo vez, jo s prsti kot s škarjami prerežemo. Usmerimo vso svojo energijo in strast v to in rečemo: »(Ime osebe) zdaj si odrezana od mene.«

Ko prerežemo vez, z rokami povlečemo preostanek vezi iz svojega telesa. Vlečemo, zvijamo in iztrgamo preostanek vezi iz telesa, da se ne zaraste nazaj. Meditacijo zaključimo, ko se nam zdi, da je primerno.

Prečistimo tudi prostor (uporabimo kadila npr. sveti les, beli žajbelj, grenko sol), izkažemo spoštovanje in hvaležnost ter smo nežni do sebe. V tem času smo še posebej ranljivi in čustveno dovzetni. Razbremenimo se in upočasnimo ritem vsaj za en teden.

V podporo čistilnemu procesu lahko nosimo poldragi kamen ROŽEVEC za ojačanje ljubezni do samega sebe ter ČRNI ONIX, TURMALIN ali DIMNI KVARTZ za zaščito.

Z eteričnim oljem sivke, ki ga nanesemo na zapestja in za vrat zmanjšamo čustveno bolečino.

Na okenske police lahko nasujemo sol v tanki liniji za zaščito.

Pomakni se na vrh