Zakaj nositi zdravilno zapestnico Čakra?

V svojem telesu imamo sedem energijskih centrov ali čaker. So središča ali prepleti življenjske energije. Delujejo kot kanali, skozi katere se pretaka vitalna energija in se povezujejo s kozmično in zemeljsko energijo. Nahajajo se vzdolž hrbtenice.

Vse bolezni našega telesa so povezane s sedmimi energijskimi centri. Vsaka čakra predstavlja višjo stopnjo bivanja in je povezana z notranjimi organi, živčevjem in žlezami z notranjim izločanjem. Organe napajajo z energijo, zato je pomembno, da so uravnotežene, saj tako omogočajo nemoteno delovanje celotnega telesa, vplivajo na naše počutje in razpoloženje.

Če je katerakoli čakra blokirana, energija ne teče prosto, kar povzroči čustvene in fizične težave. Ključnega pomena je, da očistimo in odpremo ta središča, da telo deluje v ravnovesju.

Moč zdravilnih kristalov

Že tisočletja nazaj so starodavne civilizacije uporabljale moč kristalov, da so sprostili duševne, fizične in duhovne blokade in tako olajšali prost pretok energije po telesu. Ko kristale namestimo neposredno na naše telo, imajo močan vibracijski učinek, ki se od kristala pretaka na nas.

Zdravilna zapestnica Čakra

Za »začetnike« je morda izziv, da uravnovesijo svoje čakre in pri tem lahko pomaga zapestnica z 7 različnimi kristali, ki so namenjeni vsak eni čakri.

Zdravilna zapestnica Čakra je namenjena uravnoteženju sedmih čaker in jih v Indiji nosijo že stoletja. Medtem ko nekateri trdijo, da koristi nošenja kristalnih zapestnic Čakra izvirajo neposredno iz uporabljenih kamnov, pa drugi trdijo, da zapestnice zgolj spodbujajo zavedanje in omogočajo večji poudarek na ohranjanju teh sedmih energij v ravnovesju. V obeh primerih se zapestnice uporabljajo v alternativni medicini za pospeševanje zdravljenja in boljšega počutja.

Na teh zapestnicah so kamni s posebnimi energijskimi lastnostmi, da spremenijo življenje in zdravje uporabnika. Negativna energija zapusti uporabnika in se ujame v zapestnico. Pozitivna energija nato izhaja iz vsakega od kamnov in ponovno uravnoteži naše čakre.

Kristali za čakre so:

Kronska čakra (7.) – Ametist, Diamant, Mesečev kamen, Selenit, Kamena strela, Beli kalcit, Lepidolit, vijolični Flourit, Snežni kvartz.

Tretje oko (6.) – Safir, Lapis Lazuli, Azurit, Čaroit, Labradorit, Obsidian, modri Turmalin, Ametist.

Grlena čakra (5.) – Soladit, Modri ahat, Turkiz, Modri topaz, Amazonit, Akvamarin, Angelit.

Srčna čakra (4.) – Aventurin, Malahit, Unakite, Roževec, Zeleni smaragd, Žad, Krisokola.

Solarni pleksus (3.) – Tigrovo oko, Citrin, Topaz, Jantar.

Sakralna čakra (2.) – Karneol, Sončev kamen, Jantar, Mesečev kamen, Biser, Selenit.

Korenska čakra (1.) – Granat, Hematit, Rdeči jasper, Oniks, Obsidijan, Pirit, Dimni kremen.

Ko nosimo zdravilni kristalni nakit, se nam dvigne vibracija in obnovi naša energija, ki preobrazi naše zdravje in dobro počutje.
Kako nosimo zapestnico?

Nošenje kristalnih zapestnic na različnih straneh telesa vpliva na nas na različne načine. Če kristale oz. poldrage kamne nosimo na levem zapestju, lahko naredimo notranje premike. Ko pa nosimo kristale na desnem zapestju pa nadzorujemo energijo, ki jo vnesemo v svoje zunanje okolje.

Leva stran telesa, ki jo poznamo kot žensko stran, se ukvarja z našim notranjim jazom. Naša desna stran, ki je mišljena kot moška stran telesa, pa je naša “akcijska” stran. Nadzira energijo, ki jo vnesemo v svoje zunanje okolje.

Kristalno zapestnico nosimo na levi strani, kadar želimo narediti nekaj na sebi, ko pa želimo svojo moč poslati navzven in dati svoje zdravilne lastnosti drugim, nosimo kristalno zapestnico na desni strani.

Ko uporabljamo zapestnico za zdravljenje čaker, jo moramo redno čistiti, da odstranimo vso negativno energijo, ki se jo zapestnica navzame od nas in naše okolice. Obstajajo različne metode, s katerimi lahko očistimo zapestnico in jih vrnemo v ravnovesje.

Načini čiščenja kristalnih zapestnic:
1. Tekoča voda

Kristal postavimo pod tekočo vodo za 2-3 minute. Vendar pa niso vsi kristali primerni za ta način čiščenja, namreč nekateri so v vodi topni! Ko voda teče čez kristal, usmerjajte misli na to, da odplavlja vso negativno energijo.

2. Rjavi riž

Zapestnico postavite v skledo z nekuhanim rjavim rižem in poskrbite, da bo popolnoma pokrita. V rižu jo pustite čez noč. Riž bo izvlekel vse nečistoče ali negativne energije, ki so jih sčasoma absorbirali kamni. Rjavi riž nato zavrzite!

3. Kadilo

En izmed načinov je, da kristal prekadimo z kadilom (beli žajbelj, sveti les…). Ta način je še posebej primeren za čiščenje več kristalov hkrati.

4. Polna luna

Ena izmed najbolj priljubljenih tehnik čiščenja pa je polna luna. Kristale položimo na balkon ali okensko polico, kje jih za nekaj ur obsveti mesečina

Zdravilna zapestnica Čakra nam pomaga, da je naše telo bolj pretočno in nas napolni z pozitivno energijo.
Kristalne zapestnice in ostale izdelke, si lahko ogledate na FB strani Dorihandmade.
Pomakni se na vrh