čakre

Čakre ali energijski centri našega telesa

Ime čakra izhaja iz sanskrta in pomeni nekaj takega kot kolo ali krog. Čakre so energijski centri, vrtinci ali krogi. V svojem telesu imamo sedem takih energijskih centrov ali čaker. So središča ali prepleti življenjske energije. Delujejo kot kanali, skozi katere se pretaka vitalna energija in se povezujejo s kozmično in zemeljsko energijo, energijo chi (izgovarjamo či). Chi energija teče od spodaj navzgor, od prve – korenske čakre, do sedme – kronske.

Čakre se nahajajo vzdolž hrbtenice. Vsaka čakra predstavlja višjo stopnjo bivanja in je povezana z notranjimi organi, živčevjem in žlezami z notranjim izločanjem. Organe napajajo z energijo, zato je pomembno, da so uravnotežene, saj tako omogočajo nemoteno delovanje celotnega telesa, vplivajo na naše počutje in razpoloženje. Čakre so prav tako povezane z določenimi vidiki našega življenja, kot so odnosi, ljubezen, spolnost, kariera …

Se kdaj vprašate…

  • Zakaj vam zmanjkuje energije kljub zdravi prehrani, zadostnemu spancu in skrbi za kondicijo?
  • Zakaj so vaši odnosi kljub trudu skrhani, imate nesrečo v ljubezni, kariera in finance pa ne kažejo najbolje?

Vsemu temu je lahko vzrok nepravilno delovanje čakre, ki nadzoruje to področje vašega življenja.

Kadar katera izmed čaker ne deluje dobro oz. ni v ravnovesju, to vpliva na ostale čakre, na pretok energije, na naše odnose z drugimi in na naše telo. Če se znamo opazovati in poslušati svoje telo, kaj hitro lahko ugotovimo, kje je vzrok za naše stanje. Čakre lahko »očistimo« oz. uravnovesimo, rezultate pa hitro opazimo kot spremembo občutkov, počutja, dviga energije itd.

čakre kristali

Danes se pri delu s čakrami osredotočamo predvsem na 7 glavnih čaker, ki imajo svoj sedež vzdolž hrbtenice od trtice do glave.
  1. korenska čakra
  2. sakralna čakra
  3. solarni pleksus
  4. srčna čakra
  5. grlena čakra
  6. tretje oko
  7. kronska čakra

Vsaki izmed čaker pripisujemo posebno področje, vendar vsaka čakra vpliva tudi na druge telesne, duševne in umske funkcije. Če želimo učinkovito vplivati na delovanje in pretok energije posamezne čakre, moramo najprej vedeti, kje točno se nahaja.

K uravnovešenemu pretoku energije lahko pripomoremo že s preprostimi, npr. z zavestnim doživljanjem naše okolice, narave …

Bolj ciljno usmerjeno pa k temu prispevajo masaže, kristali, zdravilne vaje, barve, eterična olja, hrana, afirmacije…

Ne pozabite! Naše telo je naš tempelj. Zdravje in dobro počutje nista samoumevna, ampak je potrebno aktivno delati na sebi.

 

FB: Center dobrega počutja Domanu

Pomakni se na vrh